فهرست بها و کاربرد آن

فهرست بها چیست؟ | آشنایی با فهرست بها و کاربرد آن در انجام پروژه های عمرانی – بخش دوم

فهرست بها و کاربرد آن – بخش دوم

در بخش اول آشنایی با فهرست بها و کاربرد آن ، به معرفی اولیه و دلیل انتشار هر ساله فهرست بها توسط سازمان برنامه و بودجه (نظام فنی و اجرایی) پرداختیم. همچنین انواع رسته ها و رشته هایی که فهرست بهای آنها تهیه و تنظیم می گردد، معرفی شد و از نحوه رنگ بندی طرح جلد آنها (آبی ، خاکستری، زرد ، سبز و …) گفته شد. اما در این بخش بر روی محتویات عمومی یک فهرست بها با نگاه عمیق تری وارد می شویم و به معرفی بخش های مهم آن می پردازیم.

اجزای مهم فهرست بها

در فهارس بهای واحد پایه هر رشته ، ۶ ستون دیده می شود، در ستون اول شماره ردیف یا اصطلاحاً آیتم درج شده و در ستون بعدی شرح ردیف های کار، آورد شده است. در ستون سوم واحد هر ردیف و ستون چهارم بهای واحد درج می شود. بنابراین قیمت های واحد مربوط به هر ردیف در مقابل شرح همان ردیف مشخص شده است.

فهرست بها و کاربرد آن

ستون پنجم فهرست بهای واحد پایه مربوط به مقدار هر آیتم می باشد که دستگاه ها اجرایی و مهندسان مشاور موظف هستند پس از انجام طراحی و تهیه نقشه های اجرایی فاز دو، نقشه های مذکور را متره نموده و پس از انجام مراحل طراحی و تهیه نقشه های اجرایی فاز دو، نقشه های مذکور را متره نموده و پس از استخراج احجام کار و تطبیق با ردیف های فهارس بهای واحد پایه در هر رشته، نسبت به تعیین مقادیر هر ردیف اقدام نمایند. به این ترتیب از حاصلضرب ردیف های متناظر ستون چهارم (بهای واحد) و ستون پنجم (مقدار)، بهای کل تعیین گردیده و در نهایت با جمع بهای کل ردیف های فهارس بهای واحد پایه و اعمال ضرایبی که در ادامه توضیح داده می شود، برآورد ریال انجام کار جهت درج در فراخوان مناقصه به دست می آید. البته سعی می کنیم در مطالب بعدی به بحث نحوه تکمیل و شرکت در یک فرخوان مناقصه به صورت مفصل بپردازیم.

در ابتدای تمامی فهارس بهای واحد پایه معرفی شده، دستورالعمل کاربرد و کلیات فهرست بهای پایه به چشم می خورد که حاوی اطلاعات کلی فهرست مذکور بوده و دیده می شود که در موارد خاصی نیز تمامی فهارس بها مشترک مشترک می باشند.

خب تا به اینجا اجزای اصلی فهرست بها معرفی شد و کاربرد آن به صورت کلی بیان شد. در پست آتی به برخی عناوین و نکاتی که به صورت مشترک در همه آنها وجود دارد، خواهیم پرداخت.

ادامه دارد…

پایان بخش دوم

منابع:

۱- نظام فنی و اجرایی کشور

۲- کتاب روش های قراردادی اجرای پروژه، ادعا و کنترل (مولف: روزبه ابوعلی زاده بهبهانی)

کپی مطلب تنها با ذکر نام(عمران F1) و لینک منبع مجاز است.

همچنین ببینید

تجزیه بها فهرست بها سال 1397

تجزیه بها فهرست بها سال ۱۳۹۷+ دانلود رایگان

تجزیه بها فهرست بها سال ۱۳۹۷ ابلاغ و منتشر شد! بعد از گذشت حدود ۶ …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code